Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση, 17 Μαΐου 2019

Στις 17 Μαΐου 2019, η Μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Ιατρείο Υπέρτασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με γιατρούς και των δύο νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οργάνωσαν καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση. Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης οργανώθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας και της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης, πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης αντίστοιχα.

Την προηγούμενη από την εκδήλωση ημέρα, διανεμήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δελτίο τύπου που περιλάμβανε πληροφορίες για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια και το μεγάλο φορτίο της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και για τις δράσεις της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου από τους κ.κ. Ιωάννη Γουδέβενο, Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Αικατερίνη Νάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρδιολογίας και Υπεύθυνη του Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το δελτίο και τη συνέντευξη τύπου μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω σύνδεσμους:

https://www.agon.gr/epikairotita/15903/chtypisan-kampanakia-gia-kardiaki-aneparkeia-kai-ypertasi/

https://epirusgate.blogspot.com/2019/05/blog-post_763.html

https://www.youtube.com/watch?v=0xy8nrAwMm0

Την ημέρα της εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση του κοινού, η ομάδα των ιατρών και φοιτητών παρέμεινε στο κέντρο της πόλης από τις 10 πμ έως τις 2μμ για την ενημέρωση του κοινού.

Φυλλάδια με σημαντικές βασικές πληροφορίες για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση διανεμήθηκαν το πρωί στη Πλατεία Πύρρου από τους: Δρ ΚΚ Νάκα, Δρ A Κότσια , Δρ Α Ράμμος, Δρ Ρ Καλαϊτζίδη, Κα Ι Δήμου, νοσηλεύτρια του Ιατρείου Καρδιακής ανεπάρκειας και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Α Καλύβη, Ε Καραμάνη, Ι Μητρογιάννης, Ν Δούσκου και Ε Τσίνα). Τα μέλη της ομάδας απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν οι πολίτες για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση, ενώ ερωτηματολόγια γνώσεων για την καρδιακή ανεπάρκεια συμπληρώθηκαν από τους πολίτες με τη βοήθεια ιατρών και φοιτητών. 

Δηλώσεις από τους κο Ιωάννη Γουδέβενο Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κα Αικατερίνη Νάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Υπεύθυνη του Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, και κο Ρήγα Καλαϊτζίδη, Νεφρολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Υπεύθυνο του Κέντρου Υπέρτασης του Νεφρολογικού Τμήματος μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
(Σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=9LYcB92LBaY).

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και εντάσσεται στις προσπάθειές μας για συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις καρδιαγγειακές παθήσεις, που εκτός από πολύ συχνές, έχουν σημαντική νοσηρότητα και θνητότητα. Για την εκδήλωση αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, όσο και το Γραφείο Οργάνωσης Συνεδρίων της κας Σιαμοπούλου Conferre και όλη την ομάδα της, και ιδιαίτερα τους φοιτητές μας που με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν ενεργητικά στην εκδήλωση και ενημέρωσαν το κοινό της πόλης μας.

 

 

 

 viber image 2019 05 21 13 47 42   4   6 

 

18  21

 

15  3

   

10 12 17


 Media

Picture1

 

 

 insilc 1

 


 

 

kardiatool  

 

 

trainees

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

SITE Language

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Β' Καρδιολογική Κλινική, Γ Κτίριο, 1ος Όροφος
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου
45500, Ιωάννινα, Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Καρδιακή ανεπάρκεια: 2651099847
Επεμβατική Καρδιολογία: 2651099042

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση:

Καρδιακή ανεπάρκεια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επεμβατική Καρδιολογία:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Σύνδεση