ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από μέρους των ασθενών στην αναζήτηση βοήθειας στα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου μας με αναφερόμενη αιτία τον «φόβο» μετάδοσης του κορωναϊού αλλά και τον «φόβο» άρνησης εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό στην παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση.

Το ΠΓΝΙ οφείλει να ενημερώσει το κοινό και τους ασθενείς μας για τα παρακάτω:

 • Στο ΠΓΝΙ, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των Ιατρείων χρόνιων νοσημάτων (πρωινών και απογευματινών) μετά και από σχετική απόφαση της ΥΠΕ, με μοναδικό σκοπό να προφυλάξουμε τους ασθενείς μας από πιθανή μετάδοση του ιού.
 • Ωστόσο, ασθενείς που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτωματολογία από το καρδιαγγειακό (είτε εμφανίζουν νέα συμπτώματα είτε παρουσιάζουν επιδείνωση συμπτωματολογίας χρόνιων νοσημάτων), θα πρέπει να επικοινωνούν με το θεράποντα ιατρό τους, ώστε να λάβουν οδηγίες για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους.
 • Ασθενείς με ανησυχητική συμπτωματολογία (π.χ. πόνος στο στήθος, δύσπνοια, απώλεια αισθήσεων, αίσθημα έντονης αρρυθμίας) πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρό άμεσα, καθώς όποια καθυστέρηση, ιδίως αν αυτή είναι μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για τoν ασθενή. Οι ασθενείς δεν πρέπει να φοβούνται να έρθουν στο νοσοκομείο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.
 • Τα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου μας είναι ανοικτά για κάθε ασθενή με οποιαδήποτε ανησυχητική συμπτωματολογία. Οι ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα με ανησυχητική συμπτωματολογία δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα τους αρνηθεί η εξέταση.
 • Στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, η εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών που έρχονται με συμπτωματολογία ύποπτη για κορωναϊό, γίνεται σε διαφορετικό χώρο από όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.
 • Παρά τη προσωρινή διακοπή των εξωτερικών ιατρείων μας, οι ασθενείς που παρακολουθούνται στα Τακτικά Καρδιολογικά Ιατρεία της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ μπορούν να έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με ιατρούς της κλινικής μας από Δευτέρα έως Παρασκευή και 11πμ – 1μμ στο 2651099847 για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 • Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και αποστολή αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στα email της Β’ καρδιολογικής Κλινικής που είναι: heartfailure.uhi@gmail.com ή cathlab.uhi@gmail.com

 

Παραμένουμε στη διάθεση των ασθενών μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

 

Ενημέρωση Πολιτών για τον COVID 19 - 30/3/2020 (2η)

 

Read more...

Ιωάννινα, 23 Μαρτίου 2020

To Ιατρείο και η Μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας (ΚΑ) της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Ιωαννίνων που παρακολουθεί εκατοντάδες ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια (καθώς ακόμη και πνευμονική υπέρταση, σοβαρές βαλβιδοπάθειες και μυοκαρδιοπάθειες), οφείλει να ενημερώσει το κοινό και τους ασθενείς μας για τα παρακάτω

 • Οι ασθενείς που παρακολουθούνται σε αντίστοιχα Ιατρεία και Μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι εξ ορισμού η πιο ευπαθής ομάδα – είναι ηλικιωμένοι (μέση ηλικία 75 έτη), έχουν ανεπάρκεια καρδιάς και άλλες χρόνιες καταστάσεις (μέσος όρος 2 περίπου ανά ασθενή – χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική νόσος, στεφανιαία νόσος, αναιμία, κτλ). Οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους θα πρέπει οπωσδήποτε και χωρίς καμία παρέκκλιση να ακολουθούν όλες τις οδηγίες του κράτους και του Υπουργείου Υγείας.
 • Στο ΠΓΝΙ, έχουμε διακόψει από τις 10/3/2020 σταδιακά την καθολική λειτουργία του Ιατρείου και της Μονάδας ΚΑ με σκοπό να προφυλάξουμε τους ασθενείς μας από πιθανή μετάδοση του ιού
 • Στις αρχές κάθε εβδομάδας συνεργάτης του Ιατρείου επικοινωνεί τηλεφωνικά με όσους ασθενείς (και τις οικογένειές τους) έχουν ραντεβού στο Ιατρείο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που έχει προκύψει, να λύσει τυχόν απορίες, να μάθει την κλινική τους κατάσταση και να δώσει τηλεφωνικά ιατρικές οδηγίες και συμβουλές. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας είναι ήδη κατάλληλα εκπαιδευμένοι στις αρχές αυτο-φροντίδας της νόσου τους (καθημερινή ζύγιση, παρακολούθηση ζωτικών σημείων, διατροφή κ.α.) και έτσι με τη δική τους συμβολή επιτυγχάνεται η τηλεφωνική εφαρμογή των βασικών αρχών της τηλεϊατρικής, όπως προτείνεται πλέον και παγκόσμια.
 • Κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή) και ώρες 11πμ έως 1μμ, ένας συνεργάτης του Ιατρείου ΚΑ θα βρίσκεται στο τηλέφωνο 2651099847 για να απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις και επείγοντα προβλήματα ασθενών.
 • Το Ιατρείο διαθέτει ακόμη email για την επαφή με τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους ιατρούς τους: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε αυτό μπορείτε να στείλετε οποιαδήποτε απορία, επείγουσα ή μη.
 • Οι ιδιώτες ιατροί της περιοχής μας καθώς και οι Ιατροί από τα γειτονικά Νοσοκομεία συνεργάζονται ήδη με το Ιατρείο σε όλα τα παραπάνω θέματα, επικοινωνώντας με τους ιατρούς μας στα κινητά τους τηλέφωνα ή στα τηλέφωνα της κλινικής ή στο email του Ιατρείου.
 • Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη ασθενείς μας για τους οποίους δυστυχώς δεν τους αρκούν τα παραπάνω. Είναι οι ασθενείς μας με προχωρημένη ΚΑ που βρίσκονται σε πρόγραμμα διαλείπουσας χορήγησης ινοτρόπων ή ενδοφλέβιας διούρησης. Μετά από συζήτηση μεταξύ των ιατρών μας, αποφασίζουμε για καθένα από αυτούς με επιστημονικά κριτήρια το τι πρέπει να κάνουμε. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να έρθουν στο Νοσοκομείο για εκτίμηση ή νοσηλεία, αυτό θα γίνεται με λήψη όλων των προφυλάξεων, όπως έχουν αποτυπωθεί από την κλινική μας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
 • Τέλος, για τους ασθενείς που εισάγονται επειγόντως με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, γίνεται κάθε προσπάθεια η νοσηλεία τους να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη, να ελαχιστοποιείται η παραμονή τους στο Νοσοκομείο και να διευκολύνεται η στενή παρακολούθησή τους μετά το εξιτήριο.

Παραμένουμε στη διάθεση των ασθενών μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και

ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

 

 

Το Ιατρικό Προσωπικό της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής

Read more...

Picture1

 

 

 insilc 1

 


 

 

kardiatool  

 

 

trainees

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

SITE Language

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Β' Καρδιολογική Κλινική, Γ Κτίριο, 1ος Όροφος
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου
45500, Ιωάννινα, Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Καρδιακή ανεπάρκεια: 2651099847
Επεμβατική Καρδιολογία: 2651099042

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση:

Καρδιακή ανεπάρκεια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επεμβατική Καρδιολογία:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.